De leefomgeving en levenswijze van de zeearend

Door Tijger3 gepubliceerd in Dieren en natuur
Waar op de wereld komt de zeearend voor? Hoe snel kan hij vliegen, wat is zijn spanwijdte en kunnen ze gevaarlijk zijn voor mensen?

De leefomgeving en levenswijze van de zeearend

c7e872590f49c2d13607d893c29d69e4_1398586De zeearend komt verspreidt over de gehele wereld voor. Deze prachtige vogel eet grotendeels vis en kleine dieren, waardoor hij niet gevaarlijk is voor de mens. Meestal leven ze vlakbij rivieren en meren. Deze vogels variƫren zeer van grootte, afhankelijk van tot welke soort ze toe behoren. De kleinste van zijn soort weegt ongeveer twee kilogram, terwijl de grootste ter wereld, de Steller's zeearend, zelfs bijna tien kilo zwaar kan worden. Dit enorme dier met een spanwijdte van wel meer dan twee meter komt voor in Aziƫ, waaronder in Japan en Korea.

Jachtmethode

9872be570544cedbc8c4dc3db1662b5b_1398586Deze roofvogel heeft een lichaamsbouw die geheel gebouwd is om te jagen op kleine diersoorten. Zijn zeer scherpe ogen zorgen ervoor dat hij de mogelijkheid heeft om vis te ontdekken dat net onder de wateroppervlakte zwemt. Met een gigantische reactie vermogen en snelle duizelingwekkende duikvlucht van meer dan 300 kilometer per uur, haalt de zeearend vis uit het water met behulp van zijn scherpe klauwen en snavel. Deze jachtmethodes leren deze vogels al van jongs af aan, waarbij de ouders hun grote voorbeeld zijn. Tot hun dieet behoord onder andere vis, krabben, vogels tot zelfs slangen en andere reptielen zoals hagedissen en salamanders.

Broedperiode

dce6cafcac82ec88ef4f8a932830851d_1398586Vanwege de zeer uiteenlopende gebieden dat deze indrukwekkende vogel voor komt, is het begin van het broed periode zeer verschillend. Zeearenden staan er bekend om dat zij hun nest hoog op een veilige plek te bouwen. Deze hoge plek staat meestal vrij open om de jacht voor deze beesten te vereenvoudigen. Pas als het dier volwassen is, staat het pas echt bovenaan de voedselketen in hun leefgebied. Zodra hun eieren uitgekomen zijn brengen deze vogels het voedsel naar hun nageslacht en geven ze het eten aan hun jongeren door middel van hun snavel. Oefeningen waarbij ze de vleugels voorzichtig heen en weer beginnen te wapperen zorgen ervoor dat ze langzaam voorbereid zijn op hun toekomst in de lucht. Na iets langer dan twee maanden zijn de jongeren sterk genoeg om hun eerste afdaling te wagen.
02/12/2015 23:00

Reacties (0) 

Copyright © Tallsay.com. Alle rechten voorbehouden.
Door gebruik te maken van deze website geef je aan dat je onze Algemene voorwaarden en ons Privacy statement accepteert